TerMedia

facebook google+ twiter skype rss

Новини з тернопільщини

Статті

Чому українці бідні: вчені назвали несподівану причину

Чому українці бідні: вчені назвали несподівану причину

Соціологи розповіли про причини бідності українців.

Ви будете здивовані: шокуючі факти про поцілунки

Ви будете здивовані: шокуючі факти про поцілунки

Чоловіки, які щодня цілують своїх дружин перед виходом на роботу, мають вищий дохід, ніж ті, які цього не роблять. Чоловіки, які мають звичку ранком перед виходом на роботу цілувати своїх дружин, живуть на 5 років більше інших.

Інтерв'ю

Дівчина з Тернопільщини стала офіцером поліції у США: всі подробиці

Дівчина з Тернопільщини стала офіцером поліції у США: всі подробиці

Уже змалку вона відрізнялася поміж ровесниками бажанням охопити чим ширше коло захоплень. Від п`яти років займалася в клубі аеробіки «Наталі» та ансамблі танцю «Джерельце» під керівництвом крутих хореографів Наталії Гребенюк і Марини Євсюкової.

Заробітчанин із Тернопільщини розповів про життя у Швеції

Заробітчанин із Тернопільщини розповів про життя у Швеції

Сусід три роки поспіль їздив на роботу у Швецію. Працював із деревом, збирав меблі, зводив будинки. Запропонував поїхати з ним, — розповідає 27-річний Роман Вітковський із міста Копичинці Тернопільської області.

Затягнути паски: В Україні знову подорожчає газ, названо терміни

Опубліковано: 09.02.2019 13:46
Затягнути паски: В Україні знову подорожчає газ, названо терміни

В Україні у другому кварталі 2019 року очікується чергове підвищення тарифів на газ для населення. Така інформація вказана в щоквартальному “Інфляційному звіті” Національного банку України за січень 2019 року. Відзначається, що підвищення вартості газу істотно вплине на показники інфляції.

“Великий внесок в адміністративну інфляцію зробить подальше зростання тарифів на газ для населення згідно з меморандумом МВФ (чергове підвищення очікується в II кварталі 2019)”, – зазначили в НБУ. Таким чином ціна на газ для населення може збільшитися до 10 гривень за кубометр, – пише Бізнес Компаньйон.

За прогнозом Нацбанку, в загальному адміністративно регульовані ціни у 2019 році зростуть на 13,6%. Перегляд їхніх темпів зростання в порівнянні з попереднім прогнозом (11,7%) переважно пов’язане з переносом підвищення цін на централізоване опалення і гарячу воду на січень 2019-го (з грудня 2018-го) і підвищенням акцизів на тютюнову продукцію. У середньостроковій перспективі зростання цін буде сповільнюватися до 10% у 2021 році.

Також НБУ оцінює зростання ВВП України у 2018 році у 3,3%. “У 2018 році зростання економіки України прискорилося, реальний ВВП зріс за підсумками року на 3,3% – найвищий показник за останні сім років”, – йдеться в звіті відомства.

Стійке зростання споживчого попиту завдяки значним темпам приросту реальних доходів населення підтримувало зростання секторів, спрямованих на внутрішній попит, зокрема, роздрібної торгівлі, пасажирського транспорту і секторів послуг.

Також одним з основних двигунів зростання ВВП було сільське господарство завдяки рекордному врожаю зернових і олійних культур.

Розширення дефіциту зовнішньої торгівлі і збільшення обсягів виплат дивідендів визначили зростання дефіциту поточного рахунку у 2018 році до 3.6% ВВП, за оцінками НБУ (в порівнянні з 2.2% ВВП у 2017 році). У той же час грошові перекази збільшилися на 18.7%, стримуючи розширення дефіциту поточного рахунку.

Після прискорення зростання реального ВВП у 2018 році як і раніше прогнозується його уповільнення до 2.5% у 2019 році.

Основними стримуючими факторами будуть жорстка монетарна політика, необхідна для повернення інфляції в цільовий діапазон, і стримана фіскальна політика, обумовлена необхідністю погашення значних обсягів державного боргу.

 

В Україні знову подорожчає газ: НБУ назвав терміни

Якщо цей матеріал вас зацікавив, будемо вдячні, коли поділитесь ним в соціальних мережах або прокоментуєте.

Відео

Ружена Волянська: Важливість Томосу для Тернопільщини

Анонс програми «Актуально з Руженою Волянською»

Новини БІЗНЕС КОМПАНЬЙОН

Молодіжні Новини

Комфорт Гурман