TerMedia

facebook google+ twiter skype rss

Новини з тернопільщини

Статті

Чому українці бідні: вчені назвали несподівану причину

Чому українці бідні: вчені назвали несподівану причину

Соціологи розповіли про причини бідності українців.

Ви будете здивовані: шокуючі факти про поцілунки

Ви будете здивовані: шокуючі факти про поцілунки

Чоловіки, які щодня цілують своїх дружин перед виходом на роботу, мають вищий дохід, ніж ті, які цього не роблять. Чоловіки, які мають звичку ранком перед виходом на роботу цілувати своїх дружин, живуть на 5 років більше інших.

Інтерв'ю

Дівчина з Тернопільщини стала офіцером поліції у США: всі подробиці

Дівчина з Тернопільщини стала офіцером поліції у США: всі подробиці

Уже змалку вона відрізнялася поміж ровесниками бажанням охопити чим ширше коло захоплень. Від п`яти років займалася в клубі аеробіки «Наталі» та ансамблі танцю «Джерельце» під керівництвом крутих хореографів Наталії Гребенюк і Марини Євсюкової.

Заробітчанин із Тернопільщини розповів про життя у Швеції

Заробітчанин із Тернопільщини розповів про життя у Швеції

Сусід три роки поспіль їздив на роботу у Швецію. Працював із деревом, збирав меблі, зводив будинки. Запропонував поїхати з ним, — розповідає 27-річний Роман Вітковський із міста Копичинці Тернопільської області.

Українців чекає ще один тарифний «удар» (Відео)

Опубліковано: 09.01.2019 19:03
Українців чекає ще один тарифний «удар» (Відео)

Запуск в Україні з 1 січня нової моделі роздрібного ринку електроенергії на першому етапі не вплине на суми в платіжках для українців. Однак у перспективі економічно обґрунтовані тарифи на електрику будуть на 15-20% вищими за нинішні. Про це заявив експерт з енергетичних питань Геннадій Рябцев, коментуючи нові правила на ринку електроенергії, -повідомляють Патріоти України.

“Зараз відбувається розподіл ціни, яку платив кожен споживач, на вартість електроенергії як товару і тарифу на розподіл електроенергії по електричних мережах низької напруги. Загальна сума в платіжках не зміниться”, – пояснив експерт.

При цьому, за словами Рябцева, коли буде скасовано часткове державне регулювання на ринку електроенергії, відбудеться зростання вартості електроенергії.

“Зараз у нас 60% електроенергії виробляється на атомних станціях. Тариф, який визначений для цього виду генерації НКРЕКП, не відповідає сумарним витратам електростанцій. Якщо дивитися на суму, яку визначила економічно обґрунтованою НАЕК “Енергоатом”, швидше за все зростання буде в межах 15-20%”, – розповів він.

“Не слід думати, що введення ринку електроенергії обов’язково одразу означає появу вибору і зниження цін. Досвід країн, які проходили цим шляхом, показує, що спочатку ціни завжди росли, і в Україні швидше за все це відбудеться. Але цей шлях треба пройти”, – наголосив експерт.

Рябцев спрогнозував, що правила нового ринку електроенергії запрацюють протягом 2019 року, хоча до офіційно оголошеної дати 1 липня всі необхідні заходи вжиті не будуть.

“Введенням нових правил держава сприятиме створенню конкурентних умов на ринку продажу електроенергії як товару конкретним споживачам. Можуть виникнути різні постачальники електроенергії, серед яких теоретично споживач може обирати постачальника… Як свідчить практика перетворення ринків у Східній Європі, це повинно відбутися протягом 2-3 років після введення нових правил роботи учасників ринку електроенергії”, – пояснив він.


Якщо цей матеріал вас зацікавив, будемо вдячні, коли поділитесь ним в соціальних мережах або прокоментуєте.

Відео

Ружена Волянська: Важливість Томосу для Тернопільщини

Анонс програми «Актуально з Руженою Волянською»

Новини БІЗНЕС КОМПАНЬЙОН

Молодіжні Новини

Комфорт Гурман