TerMedia

facebook google+ twiter skype rss

Новини з тернопільщини

Статті

Чому українці бідні: вчені назвали несподівану причину

Чому українці бідні: вчені назвали несподівану причину

Соціологи розповіли про причини бідності українців.

Ви будете здивовані: шокуючі факти про поцілунки

Ви будете здивовані: шокуючі факти про поцілунки

Чоловіки, які щодня цілують своїх дружин перед виходом на роботу, мають вищий дохід, ніж ті, які цього не роблять. Чоловіки, які мають звичку ранком перед виходом на роботу цілувати своїх дружин, живуть на 5 років більше інших.

Інтерв'ю

Дівчина з Тернопільщини стала офіцером поліції у США: всі подробиці

Дівчина з Тернопільщини стала офіцером поліції у США: всі подробиці

Уже змалку вона відрізнялася поміж ровесниками бажанням охопити чим ширше коло захоплень. Від п`яти років займалася в клубі аеробіки «Наталі» та ансамблі танцю «Джерельце» під керівництвом крутих хореографів Наталії Гребенюк і Марини Євсюкової.

Заробітчанин із Тернопільщини розповів про життя у Швеції

Заробітчанин із Тернопільщини розповів про життя у Швеції

Сусід три роки поспіль їздив на роботу у Швецію. Працював із деревом, збирав меблі, зводив будинки. Запропонував поїхати з ним, — розповідає 27-річний Роман Вітковський із міста Копичинці Тернопільської області.

Теребовлянка виграла суд за оплату садочка в Тернополі!

Опубліковано: 09.12.2018 11:21
Теребовлянка виграла суд за оплату садочка в Тернополі!

Анна Хасан прописана у Селі Сороцьке на Теребовлянщині, але живе і працює в Тернополі. У жінки вимагали 1215 гривень щомісячної плати за відвідування її сином Ренатом садочка.

Анна Хасан, яка позивалась до суду у справі оплати 1215 гривень перемогла у суді. Наказ управління освіти визнали незаконним та таким, що підлягає скасуванню. Судове засідання у справі про скасування наказу Управління освіти і науки Тернопільської міської ради №261 про встановлення плати за відвідування дитсадків дітьми без тернопільської реєстрації відбулось 7 листопада у Тернопільському окружному суді.    Позивачем у суді виступила Анна Хасан. Вона також представляла інтереси свого 5-річного сина Рената, якого не прийняли у садочок через відсутність тернопільської реєстрації, а мама відмовилася платити 1215 грн. за відвідування ним дошкільного закладу, – пише terebovlya.org.ua.

Позивачем у суді виступила Анна Хасан. Вона також представляла інтереси свого 5-річного сина Рената, якого не прийняли у садочок через відсутність тернопільської реєстрації, а мама відмовилася платити 1215 грн. за відвідування ним дошкільного закладу.

Відповідачами були юристи із управління освіти, представники міської ради, а також завідувач дитячого садочка №20, який відвідує хлопчик, – Марія Босюк.  Після розгляду усіх матеріалів справи суддя Надія Дерех вирішила: позов про визнання неправомірним та нечинним наказ управління освіти та науки Тернопільської міської ради №261 від 03.07.2018 року про встановлення плати за надання послуг дошкільної освіти для батьків, діти, яких не зареєстровані у Тернополі, задовільнити повністю.

Анна Хасан, яка позивалась до суду у справі оплати 1215 гривень перемогла у суді. Наказ управління освіти визнали незаконним та таким, що підлягає скасуванню. Судове засідання у справі про скасування наказу Управління освіти і науки Тернопільської міської ради №261 про встановлення плати за відвідування дитсадків дітьми без тернопільської реєстрації відбулось 7 листопада у Тернопільському окружному суді.    Позивачем у суді виступила Анна Хасан. Вона також представляла інтереси свого 5-річного сина Рената, якого не прийняли у садочок через відсутність тернопільської реєстрації, а мама відмовилася платити 1215 грн. за відвідування ним дошкільного закладу.  Відповідачами були юристи із управління освіти, представники міської ради, а також завідувач дитячого садочка №20, який відвідує хлопчик, – Марія Босюк.  Після розгляду усіх матеріалів справи суддя Надія Дерех вирішила: позов про визнання неправомірним та нечинним наказ управління освіти та науки Тернопільської міської ради №261 від 03.07.2018 року про встановлення плати за надання послуг дошкільної освіти для батьків, діти, яких не зареєстровані у Тернополі, задовільнити повністю.   – Є рішення суду, що наказ управління освіти про додаткову плату для незареєстрованих дітей суперечить законодавству. Зараз ніхто не може стягувати плату за перебування дітей у садочках, – каже адвокат Ростилав Небельський, який представляв інтереси Рената Хасана. – А в разі, якщо міська рада чи управління освіти пред’явить апеляцію, а восьмий апеляційний адміністративний суд  розгляне цю справу, ми можемо говорити про те, щоб зобов’язати управління освіти і науки повернути ці кошти, які були сплачені батьками. Тому закликаємо управління вже розробляти відповідний порядок, як будуть повертати кошти батькам, які були незаконно отримані внаслідок дії незаконних наказів. У залі засідань було більше десяти мам, у яких теж вимагали кошти за “освітні послуги” в дошкільних закладах Тернополя.

Анна Хасан вирок суду сприйняла зі сльозами на очах.  – Я не могла спокійно спати, на кожному засіданні дуже нервувала, нервувала і коли відводила дитину в садочок, – говорить позивачка. – Я спілкуюся з багатьма мамами, які не мають тернопільської реєстрації. Можу сказати, що за цю справу хвилювався кожен. Представники влади коментувати рішення відмовились. У них є можливість оскаржити його в апеляційному суді.


Якщо цей матеріал вас зацікавив, будемо вдячні, коли поділитесь ним в соціальних мережах або прокоментуєте.

Відео

Ружена Волянська: Важливість Томосу для Тернопільщини

Анонс програми «Актуально з Руженою Волянською»

Новини БІЗНЕС КОМПАНЬЙОН

Молодіжні Новини

Комфорт Гурман