TerMedia

facebook google+ twiter skype rss

Новини з тернопільщини

Статті

Чому українці бідні: вчені назвали несподівану причину

Чому українці бідні: вчені назвали несподівану причину

Соціологи розповіли про причини бідності українців.

Ви будете здивовані: шокуючі факти про поцілунки

Ви будете здивовані: шокуючі факти про поцілунки

Чоловіки, які щодня цілують своїх дружин перед виходом на роботу, мають вищий дохід, ніж ті, які цього не роблять. Чоловіки, які мають звичку ранком перед виходом на роботу цілувати своїх дружин, живуть на 5 років більше інших.

Інтерв'ю

Дівчина з Тернопільщини стала офіцером поліції у США: всі подробиці

Дівчина з Тернопільщини стала офіцером поліції у США: всі подробиці

Уже змалку вона відрізнялася поміж ровесниками бажанням охопити чим ширше коло захоплень. Від п`яти років займалася в клубі аеробіки «Наталі» та ансамблі танцю «Джерельце» під керівництвом крутих хореографів Наталії Гребенюк і Марини Євсюкової.

Заробітчанин із Тернопільщини розповів про життя у Швеції

Заробітчанин із Тернопільщини розповів про життя у Швеції

Сусід три роки поспіль їздив на роботу у Швецію. Працював із деревом, збирав меблі, зводив будинки. Запропонував поїхати з ним, — розповідає 27-річний Роман Вітковський із міста Копичинці Тернопільської області.

Поранених українських моряків у РФ тримають у загальних камерах – правозахисники

Опубліковано: 06.12.2018 13:26
Поранених українських моряків у РФ тримають у загальних камерах – правозахисники

КИЇВ. 6 грудня. Поранених українських моряків утримують у російському СІЗО “Матроська тиша” разом з іншими ув’язненими. Про це йдеться у повідомленні у Facebook Кримської правозахисної групи, -передає УНН.

“Омбудсмен Москви Тетяна Потяєва 4 грудня 2018 року відвідала в СІЗО “Матроська тиша” і “Лефортово” захоплених ФСБ українських військовослужбовців. За інформацією на офіційному сайті Уповноваженого з прав людини в Москві, військовополонені українці, які отримали поранення під час захоплення кораблів ВМС України, наразі продовжують перебувати в СІЗО “Матроська тиша”. Їх, у порушення Женевської конвенції, утримують у камерах зі звичайними ув’язненими”, – написали правозахисники, коментуючи інформацію омбудсмена Москви про відвідування наших полонених моряків.

Зокрема, у повідомленні омбудсмена Москви сказано, що “у камерах, де утримуються моряки, чисто, на харчування та утримання в ув’язнених скарг немає, а сусіди моряків – люди, вперше залучені до відповідальності”.

Також, як стверджує московський омбудсмен, пораненим надається медична допомога.

“Через поранення рук і ніг вони отримують лікування антибіотиками, при необхідності їм дають знеболюючі, своєчасно роблять перев’язки. Всі вони забезпечені теплим одягом, щодня вони мають можливість здійснювати прогулянки”, – цитує група слова московського омбудсмена.

Потяєва також відвідала інших українських моряків, які перебувають в слідчому ізоляторі “Лефортово” в Москві. “Всі вони відчувають себе нормально, забезпечені всім необхідним, розміщені в одиночних камерах”, – цитує група її слова.

Як повідомляв УНН, 25 листопада у районі Керченської протоки стався російський збройний напад та захоплення українських військових катерів “Бердянськ”, “Нікополь” та буксира “Яни Капу”, які здійснювали морський перехід з порту Одеса до порту Маріуполь – з Чорного в Азовське море, також були поранені та захоплені у полон члени їхніх екіпажів. У МЗС висловили з приводу цього категоричний протест Російській Федерації, вказавши, що це є черговим актом збройної агресії РФ проти України.

У зв’язку з цим у 10 областях України введено воєнний стан до 26 грудня.

24 українських моряків заарештували у Криму 27 і 28 листопада на два місяці. У Росії після цього заявили, що у московське СІЗО “Лефортово” з окупованого Криму доставили 21 українського моряка, ще троє перебувають у лікарні “Матроської тиші”. Україна згодом підтвердила інформацію про переправлення українських військових до Росії.


Якщо цей матеріал вас зацікавив, будемо вдячні, коли поділитесь ним в соціальних мережах або прокоментуєте.

Відео

Ружена Волянська: Важливість Томосу для Тернопільщини

Анонс програми «Актуально з Руженою Волянською»

Новини БІЗНЕС КОМПАНЬЙОН

Молодіжні Новини

Комфорт Гурман