TerMedia

facebook google+ twiter skype rss

Новини з тернопільщини

Статті

Чому українці бідні: вчені назвали несподівану причину

Чому українці бідні: вчені назвали несподівану причину

Соціологи розповіли про причини бідності українців.

Ви будете здивовані: шокуючі факти про поцілунки

Ви будете здивовані: шокуючі факти про поцілунки

Чоловіки, які щодня цілують своїх дружин перед виходом на роботу, мають вищий дохід, ніж ті, які цього не роблять. Чоловіки, які мають звичку ранком перед виходом на роботу цілувати своїх дружин, живуть на 5 років більше інших.

Інтерв'ю

Дівчина з Тернопільщини стала офіцером поліції у США: всі подробиці

Дівчина з Тернопільщини стала офіцером поліції у США: всі подробиці

Уже змалку вона відрізнялася поміж ровесниками бажанням охопити чим ширше коло захоплень. Від п`яти років займалася в клубі аеробіки «Наталі» та ансамблі танцю «Джерельце» під керівництвом крутих хореографів Наталії Гребенюк і Марини Євсюкової.

Заробітчанин із Тернопільщини розповів про життя у Швеції

Заробітчанин із Тернопільщини розповів про життя у Швеції

Сусід три роки поспіль їздив на роботу у Швецію. Працював із деревом, збирав меблі, зводив будинки. Запропонував поїхати з ним, — розповідає 27-річний Роман Вітковський із міста Копичинці Тернопільської області.

На виборах в п’ятьох ОТГ Тернопільщини намічається серйозна боротьба

Опубліковано: 06.12.2018 13:05
На виборах в п’ятьох ОТГ Тернопільщини намічається серйозна боротьба

На минулому тижні збіг термін для висування та реєстрації кандидатів на голів та депутатів рад ОТГ.

Нагадаємо, що згідно з рішенням Центрвиборчкому вибори відбудуться в 2 міських та 3 сільських ОТГ. Відтак, депутатів Копичинецької та Монастириської міських рад обиратимуть за партійними списками, а до Білецької, Купчинецької та Настасівської сільських рад – в одномандатних виборчих округах, – пише Бізнес Компаньйон.

За попередніми даними, в двох з п’яти радах будуть нові голови. Голови Білецької та Купчинецької сільських рад не висували свої кандидатури на перевибори. Натомість у Копичинцях, Монастириськах та Настасові діючі голови спробують переобратися, причому всі троє – під партійними прапорами. Павло Лосик з Копичинців – від БПП, Іван Старух з Монастириська –  від “Свободи” та Микола Злонкевич з Настасова –  від Аграрної партії.

Очевидно, що найважче підтвердити свої повноваження буде тягнибоківцю. У Старуха – 4 конкуренти. Це висуванці БПП, Самопомочі, РПЛ та відома активістка Світлана Безділь, яка є членом Аграрної партії. За мандати депутатів Монастириської міської ради заявилося аж 12 партій. Серед екзотичних – рух Саакашвілі та Народний фронт Яценюка.

 

У Копичинцях – менша конкуренція. Суперництво Павлу Лосику складуть колишній голова, тимошенківець Володимир Пеляк та два самовисуванці. Натомість за мандати депутатів змагатимуться 10 списків політичних партій. Найбільш екзотичні тут – давно забутий Народний Рух та молодий Національний корпус.

 

Та, безумовно, найгарячіші баталії розгорнуться за булаву приміської Білецької ОТГ. Табір прихильників “незалежності” Білої від Тернополя розколовся на дві групи. Одну очолює батько головного ляшкіста Тернопільщини Ігор Яциковський. Другу – підприємець Дмитро Малик, на якого зробили ставку порошенківці. Обидва претенденти – з Білої, обидва – серйозні бізнесмени, різнить їх лише партійний антураж.  Очевидно, що між ними розгорнеться запекла боротьба. І не виключено, що дуже брудна, оскільки для обох перемога – справа принципу.

 

Шанси інших претендентів не настільки оптимістичні.  Хоча на вибори йдуть інші цікаві персонажі. Наприклад,  відомий волонтер Василь Конько,  зневажений Яциковськими екс-ляшкіст, депутат міськради Святослав Півторак, або ж висуванець “Самопомочі”  Олег Грушицький.

Цікаво, що не виставили свого кандидата на посаду голови Білецької ОТГ три  найрейтинговіші партії Тернопілля – “Батьківщина”, “Свобода” та “Громадянська позиція”, а також активна на останніх місцевих виборах Аграрна партія. Очевидно, що ці партії, не маючи оптимальних кандидатів, зробили ставки на боротьбу за депутатські мандати. Дуже ймовірно,  що голоси їх прихильників вирішать долю виборів голови.


Якщо цей матеріал вас зацікавив, будемо вдячні, коли поділитесь ним в соціальних мережах або прокоментуєте.

Відео

Ружена Волянська: Важливість Томосу для Тернопільщини

Анонс програми «Актуально з Руженою Волянською»

Новини БІЗНЕС КОМПАНЬЙОН

Молодіжні Новини

Комфорт Гурман