TerMedia

facebook google+ twiter skype rss

Новини з тернопільщини

Статті

Чому українці бідні: вчені назвали несподівану причину

Чому українці бідні: вчені назвали несподівану причину

Соціологи розповіли про причини бідності українців.

Ви будете здивовані: шокуючі факти про поцілунки

Ви будете здивовані: шокуючі факти про поцілунки

Чоловіки, які щодня цілують своїх дружин перед виходом на роботу, мають вищий дохід, ніж ті, які цього не роблять. Чоловіки, які мають звичку ранком перед виходом на роботу цілувати своїх дружин, живуть на 5 років більше інших.

Інтерв'ю

Дівчина з Тернопільщини стала офіцером поліції у США: всі подробиці

Дівчина з Тернопільщини стала офіцером поліції у США: всі подробиці

Уже змалку вона відрізнялася поміж ровесниками бажанням охопити чим ширше коло захоплень. Від п`яти років займалася в клубі аеробіки «Наталі» та ансамблі танцю «Джерельце» під керівництвом крутих хореографів Наталії Гребенюк і Марини Євсюкової.

Заробітчанин із Тернопільщини розповів про життя у Швеції

Заробітчанин із Тернопільщини розповів про життя у Швеції

Сусід три роки поспіль їздив на роботу у Швецію. Працював із деревом, збирав меблі, зводив будинки. Запропонував поїхати з ним, — розповідає 27-річний Роман Вітковський із міста Копичинці Тернопільської області.

У службі зайнятості розповіли, випускники яких спеціальностей найчастіше шукають роботу

Опубліковано: 22.11.2018 09:26
У службі зайнятості розповіли, випускники яких спеціальностей найчастіше шукають роботу

У Києві на облік служби зайнятості цього року стали майже 14 тисяч випускників. З них 11,6 тисячі здобували освіту в вищих навчальних закладах і тепер не можуть знайти роботу, – пише Ровесник.

“Протягом січня-жовтня 2018 року кількість випускників, які отримували послуги державної служби зайнятості, склала 13,9 тисячі осіб, в тому числі 11,6 тисячі випускників вищих навчальних закладів та 2,3 тисячі випускників професійно-технічних навчальних закладів”, – уточнили в столичній службі зайнятості.

Серед випускників вузів третина вчилася в царині соціальних наук, бізнесу і права, 13% – мали інженерну спеціальність, по 12% – навчалися в сфері охорони здоров’я і гуманітарних наук, мистецтва.

Серед випускників профтехучилищ 37% становлять кваліфіковані робітники з інструментом, 32% – працівники сфери торгівлі та послуг.

Протягом січня-жовтня 2018 року статус безробітного мали 325,9 тисячі молодих людей (36% від загальної кількості безробітних), а допомогу по безробіттю отримували 242 тисячі молодих людей.

78% серед безробітних у віці до 35 років до реєстрації в службі зайнятості мали професійний досвід. З них 22% раніше працювали в торгівлі і ремонті; 19% – у сфері державного управління та обов’язкового соціального страхування; 13% – у переробній промисловості; 10% – в сільському, лісовому і рибному господарстві. Решта з різних причин не були зайняті більше одного року або ж взагалі не мають досвіду роботи.

У службі зайнятості уточнили, що за перші десять місяців 2018-го роботу знайшли 262,2 тисячі молодих громадян. Зокрема, 58% з них були працевлаштовані оперативно, ще до отримання статусу безробітного.

Станом на 1 листопада 2018 року кількість осіб з числа молоді, які мали статус безробітного, становила 90,8 тис. осіб, що на 10,7 тис. осіб (11%) менше, ніж в цей же період торік. Допомогу по безробіттю отримували 65,8 тис. осіб, що на 7,2 тис. осіб (10%), менше ніж минулого року.


Якщо цей матеріал вас зацікавив, будемо вдячні, коли поділитесь ним в соціальних мережах або прокоментуєте.

Відео

Ружена Волянська: Важливість Томосу для Тернопільщини

Анонс програми «Актуально з Руженою Волянською»

Новини БІЗНЕС КОМПАНЬЙОН

Молодіжні Новини

Комфорт Гурман