TerMedia

facebook google+ twiter skype rss

Новини з тернопільщини

Статті

Чому українці бідні: вчені назвали несподівану причину

Чому українці бідні: вчені назвали несподівану причину

Соціологи розповіли про причини бідності українців.

Ви будете здивовані: шокуючі факти про поцілунки

Ви будете здивовані: шокуючі факти про поцілунки

Чоловіки, які щодня цілують своїх дружин перед виходом на роботу, мають вищий дохід, ніж ті, які цього не роблять. Чоловіки, які мають звичку ранком перед виходом на роботу цілувати своїх дружин, живуть на 5 років більше інших.

Інтерв'ю

Дівчина з Тернопільщини стала офіцером поліції у США: всі подробиці

Дівчина з Тернопільщини стала офіцером поліції у США: всі подробиці

Уже змалку вона відрізнялася поміж ровесниками бажанням охопити чим ширше коло захоплень. Від п`яти років займалася в клубі аеробіки «Наталі» та ансамблі танцю «Джерельце» під керівництвом крутих хореографів Наталії Гребенюк і Марини Євсюкової.

Заробітчанин із Тернопільщини розповів про життя у Швеції

Заробітчанин із Тернопільщини розповів про життя у Швеції

Сусід три роки поспіль їздив на роботу у Швецію. Працював із деревом, збирав меблі, зводив будинки. Запропонував поїхати з ним, — розповідає 27-річний Роман Вітковський із міста Копичинці Тернопільської області.

Чоловік розповів, як дивом рятувався від смерті

Опубліковано: 21.11.2018 11:03
Чоловік розповів, як дивом рятувався від смерті

Ярослав Цісарчук із Бучацького району кілька разів був на грані життя і смерті. Сайту Про Те розповів, як переконався в існуванні ангела-охоронця, – пише ПроТе.

– Одного разу їхав автомобілем, – розповідає. – Зі мною сидів ще один чоловік. В Костільниках біля млина виїжджаю на дорогу, там є схил. Зліва глянув – нема нікого. Викручую руль вправо, бо там виїмка, натиснув на акселератор. Тільки повернув кермо, як прямо на мене по лівій стороні летить «Камаз», бо я їхав по право. То секундне діло. Діватись вже не було куди. Я що міг – на газ, руль вправо і вискочив машиною на живопліт одного чоловіка, що там жив. Машина лягла на бік. А той шофер від’їхав метрів за 20 і аж тоді зупинився.

Ярослав Цісарчук каже – ангел-охоронець вберіг. Відчуває його присутність.

– Ще один випадок розкажу. – продовж. – Це було в серпні-місяці. За селом Возилів є хутір Біла. Я їхав туди до лісника. Одного дня мав їхати. Не поїхав. Не давало щось, розумієте, не давало, не давало. Перепони якісь. Запланував на наступний день зранку. І зранку не міг поїхати. Поїхав аж в обід десь о третій годині. То жнива були, люди молотили. Коли я приїхав туди на Білу, підійшов до трактористів і комбайнерів, спитав, чи не бачили цього лісника. Я не мов його номера телефону. Вони мені дали. Я подзвонив, а він каже: «Я вдома». Він жив у Возилові. Як  я вже їхав, то побачив, що по дорозі йде хлопчина. Думаю, підвезу. Почекав на нього. Він підійшов і питає, чи далеко до Бучача. Кажу: «Звідси більше, як 30 кілометрів». Я його підібрав. Він розповів, що з Коломиї йде пішки вже дві доби. А сам з Чортківського району. З родиною жили в Америці. Він мав дівчину в Коломиї і вже йшло до весілля. Приїхав додому, взяв 600 доларів і поїхав до Коломиї. Досить того, що там вона не то що його відпровадила, а ще намовила своїх дружків. Вони перестріли його на автобусній зупинці, забрали все – і паспорт, і гроші. Він вже не мав чим добиратись і тому йшов пішки.

Останній автобус із Золотого Потоку їхав в сьомій годині вечора. Я привіз його до Золотого Потоку, посадив на автобус, дав йому грошей на дорогу. І він поїхав.

– На другий день я приїхав додому кіньми, – говорить чоловік. – Заїхав в сад. Там була грушка. Пішов до хати, щось взяв собі. Сідаю на воза і виїжджаю. Коні так різко дали назад і зробили поворот, що я вилетів з фіри. Коли падав, то віжки тричі закрутили ногу. Я впав. Коні рвонули. Думав, що то вже все. Я нічого не міг зробити. Лежав на землі, а нога замотана. Коні вперед – все вже. Але вони зачіпають гіллю. Ця гілляка від грушки ламається, падає перед ними і перегороджує їм шлях. Коні зупиняються.

Те, що я розповідаю, то не для того, щоби ви побачили, який я гарний, добрий. А для того, що це не просто так. От допоміг людині одного дня і що  зі мною було наступного дня. Коли наступає такий небезпечний момент для людини, тоді йде страшенна боротьба між силами добра і зла. На шальки ваги падають всі добрі і погані вчинки.


Якщо цей матеріал вас зацікавив, будемо вдячні, коли поділитесь ним в соціальних мережах або прокоментуєте.

Відео

Ружена Волянська: Важливість Томосу для Тернопільщини

Анонс програми «Актуально з Руженою Волянською»

Новини БІЗНЕС КОМПАНЬЙОН

Молодіжні Новини

Комфорт Гурман