TerMedia

facebook google+ twiter skype rss

Новини з тернопільщини

Статті

Чому українці бідні: вчені назвали несподівану причину

Чому українці бідні: вчені назвали несподівану причину

Соціологи розповіли про причини бідності українців.

Ви будете здивовані: шокуючі факти про поцілунки

Ви будете здивовані: шокуючі факти про поцілунки

Чоловіки, які щодня цілують своїх дружин перед виходом на роботу, мають вищий дохід, ніж ті, які цього не роблять. Чоловіки, які мають звичку ранком перед виходом на роботу цілувати своїх дружин, живуть на 5 років більше інших.

Інтерв'ю

Дівчина з Тернопільщини стала офіцером поліції у США: всі подробиці

Дівчина з Тернопільщини стала офіцером поліції у США: всі подробиці

Уже змалку вона відрізнялася поміж ровесниками бажанням охопити чим ширше коло захоплень. Від п`яти років займалася в клубі аеробіки «Наталі» та ансамблі танцю «Джерельце» під керівництвом крутих хореографів Наталії Гребенюк і Марини Євсюкової.

Заробітчанин із Тернопільщини розповів про життя у Швеції

Заробітчанин із Тернопільщини розповів про життя у Швеції

Сусід три роки поспіль їздив на роботу у Швецію. Працював із деревом, збирав меблі, зводив будинки. Запропонував поїхати з ним, — розповідає 27-річний Роман Вітковський із міста Копичинці Тернопільської області.

Збаражчанин «вполював» дружині хутро, а собі – тюрму

Опубліковано: 20.11.2018 14:35
Збаражчанин «вполював» дружині хутро, а собі – тюрму

Понад 320 шкурок норки та двадцять – чорно-бурої лисиці вкрав у свого колишнього роботодавця житель Збаражчини. Через життєві негаразди інвалід 2-ї групи мав проблеми із психікою, тож став на тернисту стежку злодійства.

У суді обвинувачений зізнався, що на початку грудня 2015 року через фінансові негаразди дружина почала йому дорікати, мовляв, їй терміново потрібні кошти на лікування, тим часом грошей ледве вистачає на хліб, – пише gazeta1.com. Розстроєний чоловік замислився, де можна підзаробити. Та що може кулінар? Хіба забрати додому недоїдки чи рештки приготованих страв?!

Та раптом горе-кухар згадав про звіроферму, на якій довелося йому попрацювати у місцевого підприємця. Василь згадав, що саме в цей період власник ферми забиває тварин, вичиняє та сушить шкури, тож на складі вже має бути чималий запас розкішного хутра.

Дочекавшись вечора, чоловік знайомою польовою дорогою зі Старого Вишнівця вирушив у сусіднє село Лози, що знаходиться теж у Збаразькому районі. Обвинувачений добре знав місцевість, тож, не довго думаючи, переліз через паркан на територію звіроферми. Намагаючись залишатися непоміченим, піднявся на другий поверх будівлі, ногою вибив двері кімнати, обладнаної під склад. Не поспішаючи, у заздалегідь приготований мішок запхав 324 шкурки норки та 20 штук хутра чорно-бурої лисиці. Внаслідок крадіжки власникові ферми завдав збитків на 256 тис. 800 грн. (вартість лише однієї норки на той час становила 700 грн., чорно-бурки – вдвічі дорожче – півтори тисячі гривень).

Через кілька днів Василь поїхав до Кременця, там на ринку підійшов до власника крамниці з продажу виробів із хутра та запропонував купити 76 шкурок норки. Бізнесмен прискіпливо оглянув товар і, не торгуючись, заплатив 34 тис. грн. У розмові обвинувачений похвалився, ніби має власну звіроферму, тож може привезти ще хутро чорно-бурої лисиці. Торговець радо погодився, більше того, не дочекавшись нової партії товару, за кілька днів сам зателефонував до Василя, але той злякався підступу і не відповів на дзвінок.

Так от, із отриманих грошей горе-злодій 12 тисяч дав дружині на лікування, решту витратив на власні забаганки.

Нестачу хутра у Лозах виявили досить скоро під час ревізії. Підприємець звернувся до поліції й одразу серед підозрюваних назвав Василя. Тож незабаром до колишнього робітника звіроферми прийшли правоохоронці. Під час обшуку в сараї та авто знайшли викрадені 73 шкурки норки та 20 – лисиці.

У ході розгляду кримінального провадження у Збаразькому районному суді обвинувачений повністю визнав свою вину, вибачився перед потерпілим і просив суворо не карати.

Натомість потерпілий вимагав якнайдовше відправити бідаку за грати та виплатити йому 175,7 тис. грн. матеріальної шкоди.

Зважаючи на всі обставини справи та солідну суму завданих збитків, служитель збаразької Феміди за крадіжку в особливо великих розмірах (ч. 4 ст. 185 КК України) засудив Василя до 5 років позбавлення волі. Що ж, коли йшов красти, на свою інвалідність не зважав…

Олекса Чиж


Якщо цей матеріал вас зацікавив, будемо вдячні, коли поділитесь ним в соціальних мережах або прокоментуєте.

Відео

Ружена Волянська: Важливість Томосу для Тернопільщини

Анонс програми «Актуально з Руженою Волянською»

Новини БІЗНЕС КОМПАНЬЙОН

Молодіжні Новини

Комфорт Гурман