TerMedia

facebook google+ twiter skype rss

Новини з тернопільщини

Статті

Чому українці бідні: вчені назвали несподівану причину

Чому українці бідні: вчені назвали несподівану причину

Соціологи розповіли про причини бідності українців.

Ви будете здивовані: шокуючі факти про поцілунки

Ви будете здивовані: шокуючі факти про поцілунки

Чоловіки, які щодня цілують своїх дружин перед виходом на роботу, мають вищий дохід, ніж ті, які цього не роблять. Чоловіки, які мають звичку ранком перед виходом на роботу цілувати своїх дружин, живуть на 5 років більше інших.

Інтерв'ю

Дівчина з Тернопільщини стала офіцером поліції у США: всі подробиці

Дівчина з Тернопільщини стала офіцером поліції у США: всі подробиці

Уже змалку вона відрізнялася поміж ровесниками бажанням охопити чим ширше коло захоплень. Від п`яти років займалася в клубі аеробіки «Наталі» та ансамблі танцю «Джерельце» під керівництвом крутих хореографів Наталії Гребенюк і Марини Євсюкової.

Заробітчанин із Тернопільщини розповів про життя у Швеції

Заробітчанин із Тернопільщини розповів про життя у Швеції

Сусід три роки поспіль їздив на роботу у Швецію. Працював із деревом, збирав меблі, зводив будинки. Запропонував поїхати з ним, — розповідає 27-річний Роман Вітковський із міста Копичинці Тернопільської області.

Історичну частину Чорткова тепер берегтимуть як зіницю ока

Опубліковано: 05.11.2018 17:44
Історичну частину Чорткова тепер берегтимуть як зіницю ока

У Міністерстві культури України розглянули та затвердили важливий для Тернопільщини документ – «Історико-архітектурний опорний план Чорткова». Вартість проекту – 198 тисяч гривень,  -пише Терен.

Над документом працював Юрій Вербовецький, долучилась також Уляна Глущук, начальник відділу містобудування, архітектури та капітального будівництва Чортківської міськради, пише «Чортків.city» з посиланням на міського голову.

У Чорткові є чотири пам’ятки архітектури національного значення та 80 – місцевого. Відтепер всі вони матимуть чіткі межі та захист. Особливу увагу приділятимуть історичній частині міста, у якій чимало цінних будівель.

Як пояснив міський голова, наступні важливі кроки повинні робити члени виконавчого комітету та депутати міської ради, зокрема заборонити у історичній частині міста зовнішню рекламу, впорядкувати вивіски назв магазинів, заборонити добудови, реконструкції, котрі шкодитимуть вигляду центру. Також у межах цієї території заборонити автомобільні стоянки, створювати пішохідні зони, прокладати туристичні маршрути.

– Без цього документа неможливий розвиток міста і затвердження нового Генерального плану Чорткова, – резюмує міський голова Володимир Шматько. – І генплан, і питання екологічної безпеки Чорткова розглядатиметься на громадських обговореннях і сесіях міської ради вже наступного року.

Фото Володимира Шматька


Якщо цей матеріал вас зацікавив, будемо вдячні, коли поділитесь ним в соціальних мережах або прокоментуєте.

Відео

Ружена Волянська: Важливість Томосу для Тернопільщини

Анонс програми «Актуально з Руженою Волянською»

Новини БІЗНЕС КОМПАНЬЙОН

Молодіжні Новини

Комфорт Гурман