TerMedia

facebook google+ twiter skype rss

Новини з тернопільщини

Статті

Чому українці бідні: вчені назвали несподівану причину

Чому українці бідні: вчені назвали несподівану причину

Соціологи розповіли про причини бідності українців.

Ви будете здивовані: шокуючі факти про поцілунки

Ви будете здивовані: шокуючі факти про поцілунки

Чоловіки, які щодня цілують своїх дружин перед виходом на роботу, мають вищий дохід, ніж ті, які цього не роблять. Чоловіки, які мають звичку ранком перед виходом на роботу цілувати своїх дружин, живуть на 5 років більше інших.

Інтерв'ю

Дівчина з Тернопільщини стала офіцером поліції у США: всі подробиці

Дівчина з Тернопільщини стала офіцером поліції у США: всі подробиці

Уже змалку вона відрізнялася поміж ровесниками бажанням охопити чим ширше коло захоплень. Від п`яти років займалася в клубі аеробіки «Наталі» та ансамблі танцю «Джерельце» під керівництвом крутих хореографів Наталії Гребенюк і Марини Євсюкової.

Заробітчанин із Тернопільщини розповів про життя у Швеції

Заробітчанин із Тернопільщини розповів про життя у Швеції

Сусід три роки поспіль їздив на роботу у Швецію. Працював із деревом, збирав меблі, зводив будинки. Запропонував поїхати з ним, — розповідає 27-річний Роман Вітковський із міста Копичинці Тернопільської області.

Про кого насправді забувають і влада, і люди

Опубліковано: 30.09.2018 20:03
Про кого насправді забувають і влада, і люди

Проблеми, турботи, кризи, негаразди – вони начебто постійно й невтомно нависають прямісінько над нами. І навіть яскравий парад не додає оптимізму, коли змушений ставати випадковим свідком жахливих картин прямісінько на вулиці, – пише Ровесник.

Саме зараз йтиме мова про місто Тернопіль, проте із впевненістю можна сказати, що ідентичні ситуації можна зустріти і в будь-якій іншій області. Безробіття, інфляція та їм подібні щоденні “приємні сюрпризи” в новинах підходять на другий план в той момент, коли бачиш бабусь або дідусів, які через біду змушені практично жебрити.

Якось днями довелося спостерігати, як старенький дідусь, тримаючи пакетик для пожертви, грає на сопілочці біля пішохідного переходу. Достатньо було лише глянути на його руки, які трусилися точно не від страху публіки. Людина, котра все життя працювала руками, цього разу змушена їх простягати в надії на милостиню.

Ще якось зустрінеш бабусь, які продають якійсь квіточки чи ягідки й так щиро благають щось в них придбати. А буває і просто: стоять тихенько біля стіни й журливо дивляться на потоки людей, котрі фотографують на айфони свої вишукані смузі із маракуї. Нічого не маємо проти Епл-продукції чи дозвілля в цілому.

Проте якщо у нас в молоді немає перспектив, в працездатного населення проблеми із роботою, то що тоді говорити про літніх людей? Як їм пробивати собі шлях, якщо енергійним, молодим людям це насилу вдається. Прикро, бо незахищені категорії населення в Україні справді незахищені взагалі.

Звичайно, найлегше в даній ситуації в черговий раз полаяти владу, уряд й продовжити гортати стрічку новин у фб. Проте можна спробувати почати із себе. Якщо кожен, хто читає це допоможе бодай комусь, поділиться із друзями цією ідеєю – запевняю, що світ вже стане кращим. Якщо вам важко, то лише уявіть, як важко жити тим людям із крихітною пенсією, тим хто вже не може влаштуватись на роботу. Давайте робити свій кращим. Щось схоже часто можна почути, побачити. Але зазвичай це стосується котиків, песиків, медичних операцій… Це теж окрема і прикра тема, проте вона більше на слуху, особливо у соціальних мережах. Про пенсіонерів згадують лише депутати і лише для піару.

Спробуйте допомогти комусь як тільки можете; зробити селфі із усміхненими бабусею чи дідусем на вулиці, яких ви потішили, хіба не краще, ніж з поліцією чи з тим самим смузі із маракуї (нічого особистого, лише сатиричний підсилюючий елемент). І на завершення не обійтися без крилатої фрази. Хто як не ми? В США чи ЄС своїх вистачає. Все в наших руках.


Якщо цей матеріал вас зацікавив, будемо вдячні, коли поділитесь ним в соціальних мережах або прокоментуєте.

Відео

Ружена Волянська: Важливість Томосу для Тернопільщини

Анонс програми «Актуально з Руженою Волянською»

Новини БІЗНЕС КОМПАНЬЙОН

Молодіжні Новини

Комфорт Гурман