TerMedia

facebook google+ twiter skype rss

Новини з тернопільщини

Статті

Чому українці бідні: вчені назвали несподівану причину

Чому українці бідні: вчені назвали несподівану причину

Соціологи розповіли про причини бідності українців.

Ви будете здивовані: шокуючі факти про поцілунки

Ви будете здивовані: шокуючі факти про поцілунки

Чоловіки, які щодня цілують своїх дружин перед виходом на роботу, мають вищий дохід, ніж ті, які цього не роблять. Чоловіки, які мають звичку ранком перед виходом на роботу цілувати своїх дружин, живуть на 5 років більше інших.

Інтерв'ю

Дівчина з Тернопільщини стала офіцером поліції у США: всі подробиці

Дівчина з Тернопільщини стала офіцером поліції у США: всі подробиці

Уже змалку вона відрізнялася поміж ровесниками бажанням охопити чим ширше коло захоплень. Від п`яти років займалася в клубі аеробіки «Наталі» та ансамблі танцю «Джерельце» під керівництвом крутих хореографів Наталії Гребенюк і Марини Євсюкової.

Заробітчанин із Тернопільщини розповів про життя у Швеції

Заробітчанин із Тернопільщини розповів про життя у Швеції

Сусід три роки поспіль їздив на роботу у Швецію. Працював із деревом, збирав меблі, зводив будинки. Запропонував поїхати з ним, — розповідає 27-річний Роман Вітковський із міста Копичинці Тернопільської області.

Найнижчі зарплати – не на Тернопіллі

Опубліковано: 04.09.2018 15:03
Найнижчі зарплати – не на Тернопіллі
Тернополяни вже не вкінці зарплатної таблиці по Україні. Такими є результати аналізу середньої номінальної заробітної плати за липень, що її наводить Державна служба статистики, – пише ternopoliany.te.ua.

Так, згідно офіційних даних, зараз найбільше отримують грошей на Донеччині та кияни. Зокрема, у липні працівники, що живуть у Донецькій, області отримували в середньому 9 764 грн, а кияни — 13 836 грн.

Високі зарплати мають також працівники, що проживають у Київській області — 9 410 грн та у Дніпропетровській 9 268 грн. Зарплати понад 8 тисяч гривень мають і жителі Вінницької, Закарпатської, Запорізької, Івано-Франківської, Львівської, Миколаївської, Одеської та Полтавської областей.

А от найнижчі зарплати у липні були зафіксовані вже не на Тернопільщині, а в сусідній Чернівецькій області. Тут середня номінальна зарплата складає 7 168 грн. Ми ж у цьому рейтингу — зовсім поруч із разплатою 7265 грн. Це на гривню більше, ніж в Херсонській і на три в Чергігівській області. Вищевказані області перебувають внизу липневої зарплатної таблиці.

Якщо ж порівнювати зарплати за галузями, то у липні лідером стала фінансова та страхова діяльність — 16 417 грн, у сфері державного управління й оборона, обов’язкового соціального страхування працівники отримували у середньому — 14 088 грн, у сфері інформації та телекомунікацій — 14 058 грн, у сфері професійної, наукової та технічної діяльності — 12 145 грн, а у транспорті, складському господарстві, поштовій та кур’єрській діяльності — 10 239 грн. А от найнижчу зарплату отримували працівники сфери охорони здоров’я — 6 013 грн.


Якщо цей матеріал вас зацікавив, будемо вдячні, коли поділитесь ним в соціальних мережах або прокоментуєте.

Відео

Ружена Волянська: Важливість Томосу для Тернопільщини

Анонс програми «Актуально з Руженою Волянською»

Новини БІЗНЕС КОМПАНЬЙОН

Молодіжні Новини

Комфорт Гурман