TerMedia

facebook google+ twiter skype rss

Новини з тернопільщини

Статті

Чому українці бідні: вчені назвали несподівану причину

Чому українці бідні: вчені назвали несподівану причину

Соціологи розповіли про причини бідності українців.

Ви будете здивовані: шокуючі факти про поцілунки

Ви будете здивовані: шокуючі факти про поцілунки

Чоловіки, які щодня цілують своїх дружин перед виходом на роботу, мають вищий дохід, ніж ті, які цього не роблять. Чоловіки, які мають звичку ранком перед виходом на роботу цілувати своїх дружин, живуть на 5 років більше інших.

Інтерв'ю

Дівчина з Тернопільщини стала офіцером поліції у США: всі подробиці

Дівчина з Тернопільщини стала офіцером поліції у США: всі подробиці

Уже змалку вона відрізнялася поміж ровесниками бажанням охопити чим ширше коло захоплень. Від п`яти років займалася в клубі аеробіки «Наталі» та ансамблі танцю «Джерельце» під керівництвом крутих хореографів Наталії Гребенюк і Марини Євсюкової.

Заробітчанин із Тернопільщини розповів про життя у Швеції

Заробітчанин із Тернопільщини розповів про життя у Швеції

Сусід три роки поспіль їздив на роботу у Швецію. Працював із деревом, збирав меблі, зводив будинки. Запропонував поїхати з ним, — розповідає 27-річний Роман Вітковський із міста Копичинці Тернопільської області.

Бджоли масово вимирають

Опубліковано: 30.08.2018 19:03
Бджоли масово вимирають

Житель Лановецького району Іван Кушнірук більше десяти років займається пасікою. Чоловікові вдалося розвести більше десяти бджолиних сімей. Проте цього року він ледве не залишився без пасіки. Бджоли масово вмирали, повертаючись з полів місцевого фермера, – пише mediator.te.ua.

Гинуть бджоли і в Збаразькому районі. Смерті бджолиних сімей зафіксовані в селі Синява та на хуторі Тихий. Люди обурені, вони зверталися до поліції, проте винних досі не покарали. Проте фермери продовжували отруювати бджіл через неграмотне господарювання.

Проблема вимирання бджіл актуальна для всіх регіонів України, – кажуть у департаменті агропромислового розвитку ОДА. Тільки цього року країна втратила до п’ятдесяти тисяч бджолиних сімей. Призводять до бджолиної смерті неякісні пестициди, обробка полів у денну пору доби.

Із заявами про отруєння бджіл до правоохоронців області зверталися жителі краю, – повідомляє відділ комунікації поліції Тернопільської області. Факти внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань відповідно до статті 251 Кримінального кодексу України – «Порушення ветеринарних правил, яке спричинило поширення епізоотії або інші тяжкі наслідки». За порушення передбачений штраф від ста до двохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або позбавлення права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до п’яти років, або обмеження волі на строк до трьох років, або позбавлення волі на той самий строк. Обласне управління поліції наразі розслідує  факти отруєння бджіл в області.

Раніше Україна входила до трійки держав – найбільших експортерів меду. Однак цього року українці продали меду на 30 мільйонів доларів менше, ніж торік. Аналогічна тенденція спостерігається у більшості країн світу. Екологи занепокоєні: вимирання бджіл загрожує глобальною катастрофою.

Вікторія Неборак


Якщо цей матеріал вас зацікавив, будемо вдячні, коли поділитесь ним в соціальних мережах або прокоментуєте.

Відео

Ружена Волянська: Важливість Томосу для Тернопільщини

Анонс програми «Актуально з Руженою Волянською»

Новини БІЗНЕС КОМПАНЬЙОН

Молодіжні Новини

Комфорт Гурман