TerMedia

facebook google+ twiter skype rss

Новини з тернопільщини

Статті

Чому українці бідні: вчені назвали несподівану причину

Чому українці бідні: вчені назвали несподівану причину

Соціологи розповіли про причини бідності українців.

Ви будете здивовані: шокуючі факти про поцілунки

Ви будете здивовані: шокуючі факти про поцілунки

Чоловіки, які щодня цілують своїх дружин перед виходом на роботу, мають вищий дохід, ніж ті, які цього не роблять. Чоловіки, які мають звичку ранком перед виходом на роботу цілувати своїх дружин, живуть на 5 років більше інших.

Інтерв'ю

Дівчина з Тернопільщини стала офіцером поліції у США: всі подробиці

Дівчина з Тернопільщини стала офіцером поліції у США: всі подробиці

Уже змалку вона відрізнялася поміж ровесниками бажанням охопити чим ширше коло захоплень. Від п`яти років займалася в клубі аеробіки «Наталі» та ансамблі танцю «Джерельце» під керівництвом крутих хореографів Наталії Гребенюк і Марини Євсюкової.

Заробітчанин із Тернопільщини розповів про життя у Швеції

Заробітчанин із Тернопільщини розповів про життя у Швеції

Сусід три роки поспіль їздив на роботу у Швецію. Працював із деревом, збирав меблі, зводив будинки. Запропонував поїхати з ним, — розповідає 27-річний Роман Вітковський із міста Копичинці Тернопільської області.

Як в Бучачі управління соціального захисту «пресувало» багатодітну матір

Опубліковано: 19.07.2018 12:38
Як в Бучачі управління соціального захисту «пресувало» багатодітну матір

Апеляційний суд Тернопільської області розглянув у відкритому судовому засідання апеляційну скаргу управління праці та соціального захисту населення Бучацької районної державної адміністрації на рішення Бучацького районного суду Тернопільської області від 13 квітня 2018 року. Цим рішенням Управлінню відмовлено у стягненні 47 тис. 500 грн із матері трьох дітей Оксани Р. надмірно виплаченої грошової допомоги, – пише Реально.

Судом встановлено, що, відповідно до заяв відповідачки, з 1 серпня 2016 року по 31 липня 2017 року як малозабезпеченій особі, яка доглядає за 80-річною особою, їй призначено щомісячну грошову допомогу. Сім’я Оксана Р. складається з шістьох осіб: трьох її дітей, матері та батька.

У ході перевірки, здійсненої управлінням Західного офісу Держаудитслужби у Тернопільській області, стало відомо, що впродовж 7 місяців 2016 року Оксана Р. перебувала за межами України. Про зміни обставин догляду відповідачка управління захисту населення не повідомляла.

25 липня 2017 року Оксані Р. було надіслано претензію щодо повернення надміру виплачених коштів. У відповідь вона повернула лише 250 грн.

У поданій апеляційній сказі управління праці та соціального захисту населення Бучацької РДА просило рішення суду першої інстанції скасувати та ухвалити нове, яким задовольними позовні вимоги у повному обсязі.

У поданому відзиві представник відповідачки просив рішення суду залишити в силі, оскільки позивач не навів підстав, що Оксана Р. поступила недобросовісно і що вона отримала додаткові прибутки за кордоном.

Факт перебування за межами України не свідчить про зміну місця проживання відповідачки. Жоден законодавчий акт не пов’язує тимчасове перебування за кордоном із правом отримання допомоги.

Дослідивши матеріали апеляційної скарги та заслухавши доводи сторін, колегія суддів апеляційного суду Тернопільської області прийшла до висновку, що вона є необґрунтованою, а тому залишив її без задоволення, а рішення Бучацького районного суду — без змін.

Рішення є осточним і касаційному оскарженню не підлягає.


Якщо цей матеріал вас зацікавив, будемо вдячні, коли поділитесь ним в соціальних мережах або прокоментуєте.

Відео

Ружена Волянська: Важливість Томосу для Тернопільщини

Анонс програми «Актуально з Руженою Волянською»

Новини БІЗНЕС КОМПАНЬЙОН

Молодіжні Новини

Комфорт Гурман