TerMedia

facebook google+ twiter skype rss

Новини з тернопільщини

Статті

Чому українці бідні: вчені назвали несподівану причину

Чому українці бідні: вчені назвали несподівану причину

Соціологи розповіли про причини бідності українців.

Ви будете здивовані: шокуючі факти про поцілунки

Ви будете здивовані: шокуючі факти про поцілунки

Чоловіки, які щодня цілують своїх дружин перед виходом на роботу, мають вищий дохід, ніж ті, які цього не роблять. Чоловіки, які мають звичку ранком перед виходом на роботу цілувати своїх дружин, живуть на 5 років більше інших.

Інтерв'ю

Дівчина з Тернопільщини стала офіцером поліції у США: всі подробиці

Дівчина з Тернопільщини стала офіцером поліції у США: всі подробиці

Уже змалку вона відрізнялася поміж ровесниками бажанням охопити чим ширше коло захоплень. Від п`яти років займалася в клубі аеробіки «Наталі» та ансамблі танцю «Джерельце» під керівництвом крутих хореографів Наталії Гребенюк і Марини Євсюкової.

Заробітчанин із Тернопільщини розповів про життя у Швеції

Заробітчанин із Тернопільщини розповів про життя у Швеції

Сусід три роки поспіль їздив на роботу у Швецію. Працював із деревом, збирав меблі, зводив будинки. Запропонував поїхати з ним, — розповідає 27-річний Роман Вітковський із міста Копичинці Тернопільської області.

До Кременецької академії завітала Дзвінка Торохтушко

Опубліковано: 27.05.2018 10:43
До Кременецької академії завітала Дзвінка Торохтушко

На запрошення викладачів кафедри української філології та суспільних дисциплін Кременецьку обласну гуманітарно-педагогічну академію ім. Тараса Шевченка відвідала українська письменниця, поетеса, журналіст і перекладач Любов Бурак (письменницький псевдонім – Дзвінка Торохтушко). Уродженка Кременця, вона не уникає жодної нагоди, щоб провідати своє рідне й улюблене місто. Зустріч зі студентами й викладачами пройшла у дружній і творчій обстановці.

Коротко про автора. Любов Бурак народилася 2 лютого 1972 року в Кременці.
Автор поетичних збірок «Заквітну деревієм» (1993 р.), «Звуки та знаки» (1994 р.), казки “Світлячок-охоронець” (2015 р.), співавтор книги віршів “Час В” (2015 р.) та “Голос крові” (2015).
Журналіст, перекладач. Певний час проживала з родиною на Сході України, в м. Дніпродзержинську, потім – у Кам’янці-Подільському. З 2007-го – в Тернополі.
Чоловік о. Петро – капелан, зараз під Мар’їнкою. Двоє синів до серпня минулого року були в артилерії Української добровольчої армії, виїжджали на позиції, страхували Збройні сили України. нині вони вже вдома, навчаються, працюють. Окрім них, в сім’ї виховуються ще четверо дітей.

З вітальним словом до присутніх звернувся завідувач кафедри української філології та суспільних дисциплін, кандидат філологічних наук, доцент Олег Василишин. Його виступ продовжила розповідь колеги нашої гості, кременецького гумориста, поета і кіномитця Віктора Підгурського.

Під час зустрічі відбулась презентація збірки недитячих новел «Питровна», написана на кременецьку тематику, а ще бажаючі мали нагоду придбати роман «Масік», який уже майже рік читають в усій Україні, та інші видання автора.

Особливу цікавість майбутніх вихователів закладів дошкільної освіти та вчителів початкових класів викликала збірка поезій для дітей «Дзвінкі віршики», яку надзвичайно майстерно і красномовно ілюстрував тернопільський художник Олександр Курило. Як пише про автора цієї книги письменник і журналіст Богдан Волошин, «є щось таке у її творах, що повертає тебе у світлий і затишний світ дитинства, де завжди сонячно, пахне молоком і свіжоскошеним сіном. Щось таке, що змушує дитинно радіти і щиро тішитись».

Географія творчих зустрічей письменниці не обмежується Україною: нині вона в Києві, а завтра її кличуть Краків, Будапешт.
Знайомство з неординарною творчою особистістю залишає глибоке враження у присутніх. Бо вона належить не до пересічних авторів, а до окремих нестандартних митців, які дивляться на світ очима народної душі і присвятили себе, своє життя, творчість воістину справжньому Мистецтву Любові до рідної землі. І ця любов щедро і рясно проростає в її дітях. Творчого горіння Вам, нових чудових видань, палких шанувальників, розуміння і підтримки від хороших людей! Та насамперед – здорових і розумних онуків та спокою за своє і їхнє майбутнє. А нашому краю – побільше таких воістину віртуозних Майстрів рідного слова.


Якщо цей матеріал вас зацікавив, будемо вдячні, коли поділитесь ним в соціальних мережах або прокоментуєте.

Відео

Ружена Волянська: Важливість Томосу для Тернопільщини

Анонс програми «Актуально з Руженою Волянською»

Новини БІЗНЕС КОМПАНЬЙОН

Молодіжні Новини

Комфорт Гурман