TerMedia

facebook google+ twiter skype rss

Новини з тернопільщини

Статті

Чому українці бідні: вчені назвали несподівану причину

Чому українці бідні: вчені назвали несподівану причину

Соціологи розповіли про причини бідності українців.

Ви будете здивовані: шокуючі факти про поцілунки

Ви будете здивовані: шокуючі факти про поцілунки

Чоловіки, які щодня цілують своїх дружин перед виходом на роботу, мають вищий дохід, ніж ті, які цього не роблять. Чоловіки, які мають звичку ранком перед виходом на роботу цілувати своїх дружин, живуть на 5 років більше інших.

Інтерв'ю

Дівчина з Тернопільщини стала офіцером поліції у США: всі подробиці

Дівчина з Тернопільщини стала офіцером поліції у США: всі подробиці

Уже змалку вона відрізнялася поміж ровесниками бажанням охопити чим ширше коло захоплень. Від п`яти років займалася в клубі аеробіки «Наталі» та ансамблі танцю «Джерельце» під керівництвом крутих хореографів Наталії Гребенюк і Марини Євсюкової.

Заробітчанин із Тернопільщини розповів про життя у Швеції

Заробітчанин із Тернопільщини розповів про життя у Швеції

Сусід три роки поспіль їздив на роботу у Швецію. Працював із деревом, збирав меблі, зводив будинки. Запропонував поїхати з ним, — розповідає 27-річний Роман Вітковський із міста Копичинці Тернопільської області.

В Микулинцях у працівників дитсадочку знайшли стафілокок

Опубліковано: 23.05.2018 14:40
В Микулинцях у працівників дитсадочку знайшли стафілокок

В дитячому садочку у Микулинцях на Тернопільщині 9 травня зареєстрували спалах інфекційного захворювання. Одночасно у навчальному закладі захворіли більше десяти дітей. Головне управління Держпродспоживслужби в області надало з цього приводу оновлену інформацію. Згідно з нею, станом на 17 травня зареєстровано 12 хворих дітей, повторних випадків – не було. Основний діагноз – норовірусна інфекція. Його підтвердили лабораторно у 9 малюків. Діти лікуються амбулаторно.

У дитячому садочку відібрали всі необхідні аналізи для проведення перевірки. Так, у змивах з об’єктів навколишнього середовища виявили бактерії групи кишкової палички – 5 взірців на харчоблоці та стафілокок – 2 взірці на харчоблоці та у спальні.  Серед персоналу – у 3 осіб виділений золотистий стафілокок.

Згідно з розпорядженням начальника Головного управління Держпродспоживслужби в Тернопільської області №06 від 11 травня 2018 року ДНЗ «Веселка» – закритий. За результатами обстеження закладу –  підготовлений Припис і направлений керівництву закладу до виконання. Окрім цього, осіб, у яких виявлений стафілокок, відсторонили від роботи до встановлення діагнозу, призначення їм лікування чи санації. До роботи їх допустять лише після контрольних результатів лабораторних обстежень.

За повідомленням Держпродспоживслужби, захворювання дітей у дитсадочку підтверджує недостатній контроль з боку керівництва закладу. Зокрема, за організацією харчування дітей і є наслідком виявлених порушень санітарних норм і правил у дитячому садочку.

Микулинецький дитячий ясла-садок «Веселка» може відновити свою роботу після ліквідації спалаху, перевірки виконання Припису Держпродспоживслужби та контрольних лабораторних досліджень на якість проведеної дезинфекції, про що буде винесено відповідне Розпорядження начальника Головного управління Держпродспоживслужби в Тернопільської області.

Висновки щодо джерела норовірусної інфекції та факторів передачі будуть зроблені після отримання всіх результатів лабораторних досліджень та матеріалів епідрозслідування, яке ще триває.


Якщо цей матеріал вас зацікавив, будемо вдячні, коли поділитесь ним в соціальних мережах або прокоментуєте.

Відео

Ружена Волянська: Важливість Томосу для Тернопільщини

Анонс програми «Актуально з Руженою Волянською»

Новини БІЗНЕС КОМПАНЬЙОН

Молодіжні Новини

Комфорт Гурман