TerMedia

facebook google+ twiter skype rss

Новини з тернопільщини

Статті

Чому українці бідні: вчені назвали несподівану причину

Чому українці бідні: вчені назвали несподівану причину

Соціологи розповіли про причини бідності українців.

Ви будете здивовані: шокуючі факти про поцілунки

Ви будете здивовані: шокуючі факти про поцілунки

Чоловіки, які щодня цілують своїх дружин перед виходом на роботу, мають вищий дохід, ніж ті, які цього не роблять. Чоловіки, які мають звичку ранком перед виходом на роботу цілувати своїх дружин, живуть на 5 років більше інших.

Інтерв'ю

Дівчина з Тернопільщини стала офіцером поліції у США: всі подробиці

Дівчина з Тернопільщини стала офіцером поліції у США: всі подробиці

Уже змалку вона відрізнялася поміж ровесниками бажанням охопити чим ширше коло захоплень. Від п`яти років займалася в клубі аеробіки «Наталі» та ансамблі танцю «Джерельце» під керівництвом крутих хореографів Наталії Гребенюк і Марини Євсюкової.

Заробітчанин із Тернопільщини розповів про життя у Швеції

Заробітчанин із Тернопільщини розповів про життя у Швеції

Сусід три роки поспіль їздив на роботу у Швецію. Працював із деревом, збирав меблі, зводив будинки. Запропонував поїхати з ним, — розповідає 27-річний Роман Вітковський із міста Копичинці Тернопільської області.

Елітна нерухомість, автопарк, 12 земельних ділянок: чим володіє і що приховує голова Козови

Опубліковано: 24.04.2018 08:05
Елітна нерухомість, автопарк, 12 земельних ділянок: чим володіє і що приховує голова Козови

Селищний голова Козови Адамів Ярослав Богданович – з першого погляду простий чоловік, у минулому підприємець, який самовусуванцем пройшов усі виборчі перепитії і виграв у виборах 2015 року.  Проте насправді, мер Козови та його дружина володіє чи не половиною рідного міста. Також Ярослав Адамів є власником нерухомості в Одесі. На нього та його жінку записано  18 легкових та вантажних автомобілів. 

 

Сім’я Адамівів володіє 17 об’єктами нерухомості в Козові і не тільки

 

Найбільше серед задекларованих об’єктів нерухомості у сім’ї Адамівів – це торгівельні площі. Зокрема, сам селищний голова Козови Ярослав Адамів має у своїй власності 5 нежитлових приміщень – переважно магазини та торгівельні павільйони, а також невеличку СТО. Мер володіє магазином “Меблі” у самому центрі селища, площею 448 м.кв та 3-ма торгівельними павільйонами. Задекларована “невеличка” станція технічного обслуговування, яка розмістилася на площі майже 3 тисячі квадратних метрів. Окремо слід відзначити, що у своїй декларації голова вказав і таємниче машиномісце, площею 14 м.кв. яке розташоване в Одесі. Про нього ми розповімо більш детальніше – згодом.

 

Ярославу Адаміву належать  6 земельних ділянок у Козові. Частина з них – це земля під торгівельними площами. Також на мера зареєстрована невелика ділянка в селі Козівка Козівського району.

 

 

Дружина селищного голови Марія Адамів теж володіє нерухомістю у місті. Зокрема, їй належить будинок площею майже 300 м.кв., де і проживає сім’я Адамівів. У 2015 році будова була повністю здана. Будинок оцінили у 750 тисяч гривень. Також на дружину мера зареєстрована земельна ділянка площею 9, 75 сотих. У власності є ще один будинок у Козові площею 67, 6 м.кв. і ще одна ділянка площею – 12,5 сотих.

 

 

До того часу як Ярослава Адаміва обрали головою Козови – він займався бізнесом. Мав зареєстрованого приватного підприємця і спеціалізувався на продажі будівельних товарів. Після обрання на державну посаду, підприємця Адаміву довелося закрити. Натомість бізнесом почала займатися його дружина. Марія Романівна згідно відомостей Єдиного державного реєстру юридичних осіб, підприємців та громадських формувань здійснює продаж бетонних конструкцй, будівельних матеріалів та різного залізяччя.

 

 

Згідно декларації мера Козови, бізнес в родині Адамівів йде досить не поганно, адже його дружина за 2017 рік заробила більше півмільйона гривень. І не дивно, адже за неофіційною інформацією, ще раніше до посади мера Козови Ярослав Адамів приватизував чималеньку площу і приміщення колишнього товариства райсільгосптехніки. Ця територія розташована на вулиці Грушевського у Козові поблизу місцевого кладовища. Зараз там підприємливі Адаміви влаштували гуртовню будматеріалів.

 

У козівського мера 18 транспортних засобів

 

Ярослав Адамів задекларував 8 легкових автомобілів. Зокрема, ГАЗ 3110 (2005 р.), Ауді седан -В (1989 р), куплені у 2014 році. ГАЗ 24 (1978 р) – куплений у 2015 р., Форд Скорпіо (1989 р.) – куплений у 2016 р., Мерседес Бенс (1988р.), Пежо J5 (1990 р), ВАЗ 21063 (1989 р.).

 

Найдорожчим з усіх є авто марки Toyota Rav 4 – 2003 року випуску. У декларації голова Козови не вніс орієнтовну вартість йього авто. Але подібний автомобіль на популярному сайті оголошень оцінюють від 7 500 доларів і вище.

 

 

У декларації мер Козови вніс і 10 вантажних авто, причепів, навантажувачів. Вочевидь, уся ця техніка необхідна сім’ї Адамівів для обслуговування гуртовні будматеріалів.

 

Дочка мера – київський прокурор з квартирою від дідуся

 

Згідно з біографії Ярослава Адаміва на сайті Козівської селищної ради в нього є доросла дочка Юлія, 1992 року народження і син Максим, 2004 року народження. Власне донька мера Козови вже давно не проживає з батьками у рідному місті. Юлія Ярославівна Адамів з 2014 року живе, навчається і працює у Києві. Власне, у 2011 році дочка тоді успішного бізнесмена закінчила Козівську загальноосвітню школу і одразу вступила в Національний університет “Одеська юридична академія”, де вивчала юриспроденцію. Після закінчення бакалаврату вивчала спеціальність “прокуратура” вже в Національній академії прокуратури України у Києві. Юлія Адамів – досить талановита дівчина, будучи студенткою на останьому курсі вона вже влаштувалася прокурором в Київську місцеву прокуратуру № 10, про що свідчить її декларація за 2015 рік. Згідно документа вона отримала 34 521 гривень – зарплати в Києвській місцевій прокуратурі № 10. А також стипендію в Національній академії прокуратури України в розмірі — 5 943 гривні.

 

 

У декларації дівчини за 2016 і 2017 рік позначена лише її заробітня плата у прокуратурі. Та найцікавіше те, що більше ніяких відомостей у свою декларацію дівчина не внесла. Ні рухомого, а ні нерухомого майна Юлія не має. Проте зазначено, що молода прокурорша орендує квартиру у Києві загальною площею 97 м.кв. Довіреність на неї виписав такий собі громадянин Туцький Роман Петрович.

 

 

Як з’ясувалося Туцький Роман Петрович є рідним дідом Юлі по маминій стороні. А меру Козови Ярославу Адаміву Роман Туцький приходиться тестем. Вартість побідного житла у столиці в залежності від району міста варієються від 75 тисячі доларів і вище.

 

Юлія Адамів любителька відпочивати на дорогих теплих курортах в мусульманських країнах. На її профілі в Фейсбуці дівчина запостила лише кілька фото з Хургади. Відпочинок в такому місці варюється від 300 доларів за одну людину. 

 

Мер Козови володіє елітною нерухомістю в Одесі? 

 

У декларації голови Козови Ярослава Адаміва серед зазначеного нерухомого майна є досить цікавий пункт. Мер вписав, що володіє машиномісцем в Одесі площеєю 14 м.кв. Журналісти “НАРОДНОЇ ПРАВДИ” вирішили поцікавитися, що це за такий таємничий гараж, чи машиномісце. Згідно з витягу з державного реєстру речових прав на нерухоме майно це приміщення розташоване на вулиці Армійська 11.

 

 

На карті видно, що гараж Адаміва розташований в новобудові в досить престижному районі Одеси поблизу “Фонтанки”.

 

 

Будинок нещоданво збудований. Цікаво є те, що це машиномісце Ярослав Адамів придбав у 2011 році. Саме тоді його дочка Юлія вступила в Одеську юридичну академію на навчання. Заплатив пан Ярослав за 14 м.кв 100 тисяч гривень. Виникає логічне запитаня – навіщо меру Козови гараж в Одесі, коли там не має квартири?

 

 

Такаж ситуація з квартирою у Києві, якою володіє його тесть Туцький Роман і де зараз продиживає молодий прокурор Юля Адамів. Довіреність на дочку оформлена у 2015 році – саме у цей рік Юля переїхала на постійне місце проживання у столицю.

 

Серед всього Ярослав Адамів не забуває дбати і за інших родичів. До прикладу, рідний брат дружини Ярослава Андрій Романович Туцький теж був обраний депутатом до селищної ради Козови і зараз входить у виконавчий комітет ради.

 

 

Зі слів місцевих жителів, секретарем голови Козови також працює якась далека родичка Адаміва.

 

Голови селища користується всіма можливими благами у рідному місті. Зокрема на території Козови діє кар’єр піску. Копалини з цього кар’єру вивозяться тоннами, проте жодної копійки в місцевий бюджет громада від цього не отримує. Зрозуміло, що чимало піску практично безкоштовно йде і на гуртовню будматеріалів, якою володіють Адаміви.

 

Для правоохоронних органів – є чимало сфери діяльності при бажанні перевірити усі факти викладені у статті. Зокрема, перевірити чи не записано на якихось ще родичів інша нерухомість в курортному місті Одеса і в столиці України?


Якщо цей матеріал вас зацікавив, будемо вдячні, коли поділитесь ним в соціальних мережах або прокоментуєте.

Відео

Ружена Волянська: Важливість Томосу для Тернопільщини

Анонс програми «Актуально з Руженою Волянською»

Новини БІЗНЕС КОМПАНЬЙОН

Молодіжні Новини

Комфорт Гурман