TerMedia

facebook google+ twiter skype rss

Новини з тернопільщини

Статті

Чому українці бідні: вчені назвали несподівану причину

Чому українці бідні: вчені назвали несподівану причину

Соціологи розповіли про причини бідності українців.

Ви будете здивовані: шокуючі факти про поцілунки

Ви будете здивовані: шокуючі факти про поцілунки

Чоловіки, які щодня цілують своїх дружин перед виходом на роботу, мають вищий дохід, ніж ті, які цього не роблять. Чоловіки, які мають звичку ранком перед виходом на роботу цілувати своїх дружин, живуть на 5 років більше інших.

Інтерв'ю

Дівчина з Тернопільщини стала офіцером поліції у США: всі подробиці

Дівчина з Тернопільщини стала офіцером поліції у США: всі подробиці

Уже змалку вона відрізнялася поміж ровесниками бажанням охопити чим ширше коло захоплень. Від п`яти років займалася в клубі аеробіки «Наталі» та ансамблі танцю «Джерельце» під керівництвом крутих хореографів Наталії Гребенюк і Марини Євсюкової.

Заробітчанин із Тернопільщини розповів про життя у Швеції

Заробітчанин із Тернопільщини розповів про життя у Швеції

Сусід три роки поспіль їздив на роботу у Швецію. Працював із деревом, збирав меблі, зводив будинки. Запропонував поїхати з ним, — розповідає 27-річний Роман Вітковський із міста Копичинці Тернопільської області.

Некультурні підступи до будинку культури в Теребовлі (Фото)

Опубліковано: 22.04.2018 10:03
Некультурні підступи до будинку культури в Теребовлі (Фото)

Відразу слід зазначити, що цей БК дійсно є центром несення культури для всіх мешканців міста та району. Адже тут часто проводяться різні урочистості, заходи, виступи відомих та місцевих творчих колективів, демонструються документальні та художні фільми, всього й не почислити. Він дає змогу у вільний час дозвілля розважитись, побачити та взнати щось нове,  цікаве. Сюди ходять і малі, і старі, бо… фактично більше немає куди піти в переважній більшості випадків, – пише TeNews.

З зовні та всередині БК також відповідає естетиці, там затишно. А от підступи до БК бажають бути кращими – щоб дібратись до сходів будинку, потрібно здолати невелику за розмірами, так біля 150-200 метрів квадратних, площу із давніх плит з червоного теребовлянського піщаника. Ці плити в доброму стані, але їх знизу підпирає вже не один рік коріння дерев, що ростуть по периметру. Під час різних святкувань та заходів там збирається купа людей, в тому числі й гостей з різних областей України, а то і з-за кордону, а під час дитячих свят – дітей.

Прикро постійно спостерігати як визначні гості шпортаються, а дітки падають, а їх батьки лають кого не по чім, ой прикро. Плити ж з кожним місяцем все більше і більше стають дибки, так і дивись станеться через них комусь непоправна біда. Щоб усе це привести в належний лад непотрібні мільйони, навіть десятки тисяч не треба. Можна просто зняти плити та вирубати-викорчувати зайве коріння дерев, а потім якісно вкласти камінь назад.

null

Фото: «збожеволілі» плити

Та кому ж у нас є діло до простого люду? О-н у міськради також проблеми і також з покриттям, це ж просто навпроти через дорогу, і з вікон її все це видно кожного дня. Діло в тому, що минулого року до святкування 920-річчя Теребовлі було облагороджено підступи до мерії – вирубані давні ялини й на їх місце вклали гарну на перший погляд бруківку. Але через зиму, на весні, сніг зійшов і стало видно яка  то краса та як вона якісно вкладена. Бруківка посипалася, з’явились ями і т.п. Мер міста з цього приводу давав відео-інтерв’ю, де пояснював причини вказаного явища. Тільки він не назвав які кошти були затрачені, хто той виконавець робіт. Повідомив лише, що якраз за кошти виконавця все поправиться. І дійсно,  робити ведуться, нова бруківка на вигляд ще краща, ніж та розсипчаста, завтра-післязавтра все буде окей.

null

Фото: вкладання нової бруківки біля мерії

 

null

Фото: вкладання нової бруківки біля мерії

 

null

Фото: вкладання нової бруківки біля мерії

 

null

Фото: вкладання нової бруківки біля мерії

А біля будинку культури діти, старші та інші люди й далі будуть бити собі коліна, лікті та лоби. Ану як хтось калікою стане від тих «збожеволілих» плит, що тоді? Хто відповість?

Віктор Аверкієв


Якщо цей матеріал вас зацікавив, будемо вдячні, коли поділитесь ним в соціальних мережах або прокоментуєте.

Відео

Ружена Волянська: Важливість Томосу для Тернопільщини

Анонс програми «Актуально з Руженою Волянською»

Новини БІЗНЕС КОМПАНЬЙОН

Молодіжні Новини

Комфорт Гурман