TerMedia

facebook google+ twiter skype rss

Новини з тернопільщини

Статті

Чому українці бідні: вчені назвали несподівану причину

Чому українці бідні: вчені назвали несподівану причину

Соціологи розповіли про причини бідності українців.

Ви будете здивовані: шокуючі факти про поцілунки

Ви будете здивовані: шокуючі факти про поцілунки

Чоловіки, які щодня цілують своїх дружин перед виходом на роботу, мають вищий дохід, ніж ті, які цього не роблять. Чоловіки, які мають звичку ранком перед виходом на роботу цілувати своїх дружин, живуть на 5 років більше інших.

Інтерв'ю

Дівчина з Тернопільщини стала офіцером поліції у США: всі подробиці

Дівчина з Тернопільщини стала офіцером поліції у США: всі подробиці

Уже змалку вона відрізнялася поміж ровесниками бажанням охопити чим ширше коло захоплень. Від п`яти років займалася в клубі аеробіки «Наталі» та ансамблі танцю «Джерельце» під керівництвом крутих хореографів Наталії Гребенюк і Марини Євсюкової.

Заробітчанин із Тернопільщини розповів про життя у Швеції

Заробітчанин із Тернопільщини розповів про життя у Швеції

Сусід три роки поспіль їздив на роботу у Швецію. Працював із деревом, збирав меблі, зводив будинки. Запропонував поїхати з ним, — розповідає 27-річний Роман Вітковський із міста Копичинці Тернопільської області.

Адміністративний суд став на захист тернопільського підприємця

Опубліковано: 14.03.2018 12:42
Адміністративний суд став на захист тернопільського підприємця

Вже майже 2 роки тернопільський підприємець Юрій Ярославович Кривоус добивається права займатись підприємницькою діяльністю на земельній ділянці, яку надала йому міська рада Тернополя у тимчасове користування на основі договору сервітуту. Проте, і досі зрушень у вирішенні питання нема — поліція, прокуратура і суд не можуть дати собі ради з транспортними засобами місцевого скандального підприємця Бориса Рубленика, який просто поставив дві автівки на ділянці пана Кривоуса, чим перешкоджає веденню законної підприємницької діяльності.

Катавасія з правоохоронцями, прокурорами та судами тягнеться ще з весни 2017 року, коли Юрій Кривоус почав встановлювати тимчасові споруди на виділеній ділянці. Прибравши стихійне сміттєзвалище на наданій міською владою ділянці, підприємець намагався облаштувати торговий ряд тимчасових споруд (саме такі кіоски передбачались договором сервітуту), але несподівано знайшовся ще один претендент на цю ділянку. Правда, жодних документів на неї він не надав, а лише влаштовував циркові вистави з автівками, перешкоджанням веденню робіт, карколомними проникненнями на будівельний майданчик та заявами в поліцію…

Після кількох місяців волокити в поліції з трьома ідентичними пакетами дозвільних документів від підприємця Кривоуса, віртуозного «відфутболювання» з прокуратури до правоохоронців і в суд, вся оця братія в погонах і мантіях вирішила не перейматися припаркованими машинами Бориса Рубленика  на ділянці Кривоуса, а почати скурпульозне дослідження права підприємця вести підприємницьку діяльність на основі договору сервітуту.

За розвитком подій у цій справі почали пильно стежити Громадський рух протидії рейдерським захопленням та бездіяльності органів місцевого самоврядування та особисто ініціаторка цього руху Ружена Волянська. Саме до цієї організації звернувся підприємець Кривоус в надії отримати захист та допомогу в боротьбі з корумпованою чиновницькою братією за свої права.

Коли справа про дивну тяганину з ділянкою набула доволі серйозного розголосу, Борис Рубленик почав «залучати» нові механізми, щоб вплинути на непокірного підприємця.

До участі в «розбірках» тепер долучили Головне управління Держгеокадастру в Тернопільській області. Оскільки жодного документу на ділянку «конкурент» Борис Рубленик не зміг надати, то вирішив скористатись послугами Держгеокадастру. В терміновому порядку було скликано «комісію», яка точно так само терміново встановила, що підприємець Кривоус претендує на ділянку не законно, зайнявши 201 м.кв. (хоча, лише на 80 м.кв. орендар землі встиг встановити тимчасові споруди, а решту ділянки, близько 120 м кв. захопив своїми автівками Рубленик Борис, але про це в акті ні слова),  а свій договір сервітуту Кривоус (за який регулярно вже 2 роки платить гроші в казну) може використати за непристойним призначенням. Варто зауважити, що перевірку комісія проводила без попередження про це самого орендаря ділянки, та без його присутності, а складали акти без виїзду на місце подій…

Тобто, 7 вересня 2017 року комісія Держгеокадастру в Тернопільській області склала акт перевірки дотримання вимог земельного законодавства і видала припис, в якому визнали протиправними дії саме підприємця Кривоуса.

Крім того, цим самим приписом доблесний Держгеокадастр ще й виписав підприємцю Кривоусу штраф на 5 392 гривні за «нанесену шкоду». Швидше за все, недолугі чиновники Держгеокадастру вирішили, що плата згідно договору сервітуту замала, а ще й вирішили компенсувати втрати від притону пияків і наркоманів, який зруйнував Юрій Кривоус, прибравши ділянку…

Як би там не було з «кваліфікованою» комісією Держгеокадастру і її замовниками, але миритися з черговим свавіллям ще однієї державної структури підприємець Кривоус не згодився, а тому знову звернувся до суду.

25 січня 2018 року Тернопільський окружний адміністративний суд виносить рішення, в якому чітко зазначено, що  підприємець Кривоус не здійснював дій щодо самовільного зайняття ділянки, а відтак припис Головного управління Держгеокадастру в Тернопільській області підлягає скасуванню. Позовні вимоги підприємця Кривоуса суд задовольнив частково, оскільки сам факт визнання дій Державного інспектора протиправними і скасування припису не потребує додаткового скасування актів перевірки та обстеження земельної ділянки.

Варто віддати належне головуючій судді Підлісній І.М., яка детально вивчила матеріали справи та стала на бік дотримання законності. Розгляд цієї справи доводить, що ще не всі судді в Тернополі виносять рішення, керуючись кумівсько-грошовими аргументами, а дотримуються букви закону та законних рішень і документів.

Таким чином, на сьогоднішній день дії Державного інспектора Дублянко Ю.І. визнані протиправними, приписи «комісії» Держгеокадастру скасували, а підприємцю Кривоусу Юрію Ярославовичу повернуть 1280 гривень судового збору за рахунок бюджетних асигнувань Головного управління Держгеокадастру в Тернопільській області.

Тобто, недолугість працівників Держгеокадастру відшкодують з людських кишень, а не із зарплати пана Дублянко Ю.І. за некомпетентність і звичку працювати «на замовлення»…

Чим завершиться епопея з ділянкою підприємця Кривоуса і які ще перепони малому бізнесу влаштують «державні органи» – будемо намагатись повідомляти у наступних публікаціях.

……………….

……………….

 


Якщо цей матеріал вас зацікавив, будемо вдячні, коли поділитесь ним в соціальних мережах або прокоментуєте.

Відео

Ружена Волянська: Важливість Томосу для Тернопільщини

Анонс програми «Актуально з Руженою Волянською»

Новини БІЗНЕС КОМПАНЬЙОН

Молодіжні Новини

Комфорт Гурман