TerMedia

facebook google+ twiter skype rss

Новини з тернопільщини

Статті

Чому українці бідні: вчені назвали несподівану причину

Чому українці бідні: вчені назвали несподівану причину

Соціологи розповіли про причини бідності українців.

Ви будете здивовані: шокуючі факти про поцілунки

Ви будете здивовані: шокуючі факти про поцілунки

Чоловіки, які щодня цілують своїх дружин перед виходом на роботу, мають вищий дохід, ніж ті, які цього не роблять. Чоловіки, які мають звичку ранком перед виходом на роботу цілувати своїх дружин, живуть на 5 років більше інших.

Інтерв'ю

Дівчина з Тернопільщини стала офіцером поліції у США: всі подробиці

Дівчина з Тернопільщини стала офіцером поліції у США: всі подробиці

Уже змалку вона відрізнялася поміж ровесниками бажанням охопити чим ширше коло захоплень. Від п`яти років займалася в клубі аеробіки «Наталі» та ансамблі танцю «Джерельце» під керівництвом крутих хореографів Наталії Гребенюк і Марини Євсюкової.

Заробітчанин із Тернопільщини розповів про життя у Швеції

Заробітчанин із Тернопільщини розповів про життя у Швеції

Сусід три роки поспіль їздив на роботу у Швецію. Працював із деревом, збирав меблі, зводив будинки. Запропонував поїхати з ним, — розповідає 27-річний Роман Вітковський із міста Копичинці Тернопільської області.

Зборівчанин розповів про різницю між Європою і Україною

Опубліковано: 13.02.2018 17:35
Зборівчанин розповів про різницю між Європою і Україною

Про свої враження та висновки після подорожі розповів Терену студент Зборівського коледжу, фотограф, активіст Іван Гриців.

– Якими є твої найяскравіші враження від подорожі?

– Мої враження? Їх дуже багато. Чимало нових емоцій. Ця поїздка мене надихнула, щоб міняти те, що відбувається у нас в Україні. Ні, я не говорю зараз  про політиків, політика – це не моя професійна тема і не хочу дискутувати щодо цього. Я говорю про виховання й менталітет людей.
Перетнувши кордон і проїхавши 5 кілометрів я вже зрозумів, що різниця є і вона велика (а це я тільки перетнув кордон, нагадую), бо якість дорожнього покриття мене вразила: коли їдеш і дивишся в сторону, а там ліс, і він чистий й доглянутий, його прибирають. Огороджений спеціальною сіткою. Узбіччя, де росте трава, всюди охайне, її скошують – це словами не передати, раніше такого не бачив.

– Що найістотніше відрізняє нас від європейців?

– Я був декілька днів у Франції  й Німеччиніі скажу, що  ці країни дуже  різні. От  що найбільше запам’яталося – це  менталітет людей. Реальна історія: сідав у міський автобус (на подобі наших тернопільських) я був дуже приємно здивований, коли абсолютно усі чекали на те, щоб люди вийшли з транспорту, ніхто не ліз поперед іншого і не пхався, не сварився.

 

– Ти готовий жити там?

 

– Якби мене запитали чи хотів би я там залишитись і розвиватись, на жаль, змушений сказати “так!”, а все тому, що побачив  там більше можливостей, поспілкувався із родичами, що там живуть давно. Також зрозумів, що навіть на мінімальну зарплатню за декілька місяців можна назбирати на нормальну машину іномарку.


Якщо цей матеріал вас зацікавив, будемо вдячні, коли поділитесь ним в соціальних мережах або прокоментуєте.

Відео

Ружена Волянська: Важливість Томосу для Тернопільщини

Анонс програми «Актуально з Руженою Волянською»

Новини БІЗНЕС КОМПАНЬЙОН

Молодіжні Новини

Комфорт Гурман