TerMedia

facebook google+ twiter skype rss

Новини з тернопільщини

Статті

Чому українці бідні: вчені назвали несподівану причину

Чому українці бідні: вчені назвали несподівану причину

Соціологи розповіли про причини бідності українців.

Ви будете здивовані: шокуючі факти про поцілунки

Ви будете здивовані: шокуючі факти про поцілунки

Чоловіки, які щодня цілують своїх дружин перед виходом на роботу, мають вищий дохід, ніж ті, які цього не роблять. Чоловіки, які мають звичку ранком перед виходом на роботу цілувати своїх дружин, живуть на 5 років більше інших.

Інтерв'ю

Дівчина з Тернопільщини стала офіцером поліції у США: всі подробиці

Дівчина з Тернопільщини стала офіцером поліції у США: всі подробиці

Уже змалку вона відрізнялася поміж ровесниками бажанням охопити чим ширше коло захоплень. Від п`яти років займалася в клубі аеробіки «Наталі» та ансамблі танцю «Джерельце» під керівництвом крутих хореографів Наталії Гребенюк і Марини Євсюкової.

Заробітчанин із Тернопільщини розповів про життя у Швеції

Заробітчанин із Тернопільщини розповів про життя у Швеції

Сусід три роки поспіль їздив на роботу у Швецію. Працював із деревом, збирав меблі, зводив будинки. Запропонував поїхати з ним, — розповідає 27-річний Роман Вітковський із міста Копичинці Тернопільської області.

В Чорткові пенсіонери отримали рахунки за опалення більші, ніж пенсія

Опубліковано: 19.01.2018 08:51
В Чорткові пенсіонери отримали рахунки за опалення більші, ніж пенсія

В будинку у самому центрі Чорткова на Тернопільщині майже всі перейшли на індивідуальне опалення. З централізованим залишилось п’ять квартир, у яких переважно мешкають інваліди та пенсіонери. Вони не мали коштів, щоб купити собі котли і від’єднатись від мережі. Тепер за опалення змушені платити більше, ніж отримують. Аби оплатити за тепло, не вистачає пенсії, не залишається грошей на їжу та ліки.

За теплий грудень людям прийшли платіжки на суми від двох з половиною до чотирьох тисяч гривень, повідомляє Тернопільська Липа.

— За грудень мені прийшла платіжка, що з урахуванням субсидії я маю заплатити 4054 гривні.Тут в нас є квартира дві кімнати, кухня. Відрізана батарея, але під підлогою в них проходять труби. Вони відкривають вікна, гріються за наш рахунок, але “тепломережа” з них не стягає гроші, бо труб в них нема, — розповідає Поліна Теслюк, яка мешкає в будинку.

— Прийшло дві тисячі і триста. Може, то і правильно, але для нас зле, — розводить руками старенький Микола Прондюк.

Він з дружиною витрачає на ліки величезну частину пенсії. А зараз всі гроші треба буде віддати, щоб заплатити за опалення, не залишиться навіть на їжу.

— Прийшов рахунок 3800, а з субсидією 2500. А в мене пенсія 1694 гривні. Я лежу вже 33 роки. Не знаю, чим платити, — коментує Ірина Єсавочкіна.

Окрім іншого, лічильник стоїть за 40 метрів від дому, таким чином, за рахунок пенсіонерів гріються і власники індивідуального опалення, і ґрунт навколо зовнішніх труб.

Міський голова Чорткова Володимир Шматько каже, що проблему можна буде вирішити після закінчення опалювального сезону. Тож поки пенсіонери залишились наодинці зі своїми проблемами і можуть сподіватись лише на відтермінування оплати.


Якщо цей матеріал вас зацікавив, будемо вдячні, коли поділитесь ним в соціальних мережах або прокоментуєте.

Відео

Ружена Волянська: Важливість Томосу для Тернопільщини

Анонс програми «Актуально з Руженою Волянською»

Новини БІЗНЕС КОМПАНЬЙОН

Молодіжні Новини

Комфорт Гурман