TerMedia

facebook google+ twiter skype rss

Новини з тернопільщини

Статті

Чому українці бідні: вчені назвали несподівану причину

Чому українці бідні: вчені назвали несподівану причину

Соціологи розповіли про причини бідності українців.

Ви будете здивовані: шокуючі факти про поцілунки

Ви будете здивовані: шокуючі факти про поцілунки

Чоловіки, які щодня цілують своїх дружин перед виходом на роботу, мають вищий дохід, ніж ті, які цього не роблять. Чоловіки, які мають звичку ранком перед виходом на роботу цілувати своїх дружин, живуть на 5 років більше інших.

Інтерв'ю

Дівчина з Тернопільщини стала офіцером поліції у США: всі подробиці

Дівчина з Тернопільщини стала офіцером поліції у США: всі подробиці

Уже змалку вона відрізнялася поміж ровесниками бажанням охопити чим ширше коло захоплень. Від п`яти років займалася в клубі аеробіки «Наталі» та ансамблі танцю «Джерельце» під керівництвом крутих хореографів Наталії Гребенюк і Марини Євсюкової.

Заробітчанин із Тернопільщини розповів про життя у Швеції

Заробітчанин із Тернопільщини розповів про життя у Швеції

Сусід три роки поспіль їздив на роботу у Швецію. Працював із деревом, збирав меблі, зводив будинки. Запропонував поїхати з ним, — розповідає 27-річний Роман Вітковський із міста Копичинці Тернопільської області.

Скільки коштує для тернополянок задоволення ручної роботи?

Опубліковано: 26.11.2017 13:24
Скільки коштує для тернополянок задоволення ручної роботи?

За плечима 23-річної Марії Старчак вже понад сім показів одягу та білизни і численні дизайнерські конкурси. Починала Марія з власної колекції одягу, але з часом зупинилася на пошитті білизни. Зараз львів’янка активно розвиває свій бренд та спонукає жінок поглянути на звичну річ гардеробу по-новому. Про прибутки, клієнтів та переваги білизни ручної роботи Марія розповіла журналістці.

Майстриня доводить, що білизну можна підібрати до будь-якої фігури.

Дизайнер Марія Старчак (на фото в центрі)

— Я завжди любила красиві речі. Ще коли була дитиною і бачила звичайну жіночу білизну, то уявляла її іншою. Я свідомо обрала свою майбутню професію, хоча батьки наполягали на музичній освіті. Закінчила Львівський коледж індустрії моди і вступила у Київський університет технології та дизайну, — розповідає Марія Старчак.

— Яким був перший комплект вашої авторської білизни?

— Першою моєю колекцією був одяг, але «родзинкою» показу стала мереживна білизна. Це і був мій перший комплект. Тоді  ще не знала, що стану дизайнером білизни, і шила повноцінні колекції, але найбільше задоволення отримувала від пошиття цього елемента одягу.

— Де купуєте тканину? Адже не в кожному магазині можна купити таке   делікатне мереживо.

— Пошуки мережива — найскладніший етап роботи. Також важливо підібрати ідеальну фурнітуру, яка не псувала б естетичного вигляду білизни, а навпаки — підкреслювала його. За увесь час, який присвятила пошиттю білизни, вже можу з заплющеними очима, на дотик, визначити якість мережива. Дещо купую у  львівських магазинах, чого немає у нас, замовляю через Інтернет.

— Скільки часу йде на комплект?

— Залежить від складності  моделі. Якщо ескіз намалювала  сама, тоді простіше, а коли виконувати роботу доводиться за малюнком когось із клієнтів, потрібно уважно вивчати кожну деталь, аби з точністю відтворити усі побажання. На найпростіший комплект може йти 3−5 годин часу. Найскладніший – 8−10 годин.

Усі комплекти виготовляють за індивідуальними мірками, враховуючи усі побажання замовниці.

Усі комплекти виготовляють за індивідуальними мірками, враховуючи усі побажання замовниці.

— Звідки берете ідеї, дизайн?

— В індустрії моди недостатньо просто добре шити. Тенденції дуже швидкоплинні, пропустиш зміни –  будеш на крок позаду.

Відстежую світові тенденції моди, зокрема дизайнерський світ білизни. Але авторське бачення дизайнера білизни завжди визначає почерк, і це дозволяє триматись на плаву на цьому конкурентному ринку.

Коли мені на думку спадає якась ідея – відразу роблю ескіз. Часто мої клієнти мають певне уявлення, але пояснити його чи намалювати не можуть, тоді розпочинається «розминка» власної уяви  — іноді в обговореннях народжуються цікаві авторські моделі.

— Скільки коштує комплект?

— Це залежить від якості мережива. Можна підібрати комплект від 350 до 1000 грн. Моя мета – переконати жінок з різною комплекцією та соціальним рівнем, що носити красиву та сексуальну білизну потрібно завжди, адже це перший крок до самоповаги, до того ж вона може, і навіть повинна бути зручною та доступною.

 

 

— Які переваги такої білизни?

— Кожен комплект створюється за індивідуальними  мірками, які можна проводити дистанційно, за моєю інструкцією. Таким чином я точно знаю,  як підкреслити усі плюси та приховати недоліки жіночої фігури. Вже цієї осені відбудеться  мій показ колекції мереживної білизни, особливістю якого стануть моделі різної комплекції.

— Траплялося, що хлопець замовляв комплект дівчині?

— Одного разу мені написав клієнт з Києва, який хотів зробити сюрприз своїй дівчині, проте можливості зняти мірки у нього не було, адже замовлення виконувалось у короткі терміни та трималося у таємниці. Нам вдалося пошити два різні комплекти, які ідеально підійшли його коханій. Вразило те, яким відповідальним може бути закоханий чоловік.

Періодично  проводжу майстер-класи, де вчу людей шити білизну власноруч. На один із таких майстер-класів зареєструвався хлопець, який  шив для своєї дівчини мереживне бра. За три години майстер-класу  пошив ідеальну білизну нарівні з жінками-учасницями.

Фото з архіву Марії Старчак


Якщо цей матеріал вас зацікавив, будемо вдячні, коли поділитесь ним в соціальних мережах або прокоментуєте.

Відео

Ружена Волянська: Важливість Томосу для Тернопільщини

Анонс програми «Актуально з Руженою Волянською»

Новини БІЗНЕС КОМПАНЬЙОН

Молодіжні Новини

Комфорт Гурман